Romjulsturen 2009

Romjulsturen 2009 ble en opplevelse.
Tekst: Leif.
Foto: Terje og Leif

Søndag 27. desember, -10 grader i lufta, og nesten vindstille. Perfekte forhold til padleklubbens romjulstur. Kl. 1000 møtte fem kajakkentusiaster opp ved stasjonsstranda i Fetsund, og Glomma lå fristende åpen foran oss.

Ved vinterpadling står sikkerheten i høysetet. Alle må ha tørrdrakt med varme klær under. Redningsvest er obligatorisk året rundt, og med neoprenhansker og varm lue var vi godt forberedt på det mange tror er en kald fornøyelse. For oss entusiaster er dette et av årets høydepunkter. Å padle om vinteren gir helt andre naturopplevelser enn en varm sommerdag.

Normalt entrer vi kajakken i vannet, men nå gikk det fint å sette seg inn på land, og skli ut som en kjelke. Etter en kort rådslagning valgte vi å gå oppover Glomma, i retning mot Sørumsand. Her var det minst sjanse for å møte islagt vann.

Vi går ut fra stasjonsstranda

Vi går ut fra stasjonsstranda  

Vinterpadling betyr å holde seg nær land – det gir også de fineste naturopplevelsene. Snøen, isskulpturer og lyset gir fine motiver.

Kjell i vinterland

Kjell i vinterland

Etter en god times padling motstrøms, var det tide med en liten rast. Etter å ha brutt oss gjennom isen nær land kom vi opp på en lun plass i le`av en bergnabb under Seteråsen. Fastfrosne luker er ingen utfordring for «gutta på tur»

I land etter å ha brutt oss gjennom isen

I land etter å ha brutt oss gjennom isen

En velfortjent hvil med godt bål, presenning og niste får stemninga i været. Det er trivelig å raste i naturen.

Bål, niste og gode padlekolleger

Bål, niste og gode padlekolleger

 

 

Ispanser

Ispanser

Vann og kuldegrader er forutsigbart, det blir ispanser. I kajakk er en bokstavlig talt nær naturen.

Vi sees neste år til samme tid. Det er plass for flere å bli med.

Se Slideshow her (test på Flicker)