Bølgekurs Nevlunghavn 4.- 6. mai 2012

Lær mer om padling og lek i bølger helgen 4-6 mai. Mulighet for overnatting i hytta til Karl Erik, eller i telt på hyttetomta.

Avreise fredag 4. mai ca.kl.16.00 fra containerne. Fredag kveld blir det en rolig padletur i skjærgården utenfor Nevlunghavn for de som ønsker det.

Lørdag 5.mai
Bølgekurs med erfarne instruktører fra Kajakkentusiasten. Her vil vi lære hvordan padle mest mulig effektivt i bølger, hvordan bedømme tegn i sjøen, hva er trygt og hva er farlig, hvordan fange surfen, bli trygg i bølger som bryter osv. Man må ikke ha lang padleerfaring. Opplegget tilpasses den enkelte. Det eneste som kreves er at man kan og har øvet på kameratredning (Bassengtrening 22.4). Er vi heldige med forholdene får vi også prøvd oss i surfeeldoradoet Saltsteinen like ved. Såfremt det ikke har vært vindstille i flere dager vil vi finne steder med bølger i ulike størrelser. Blåser det mye er det også lett å finne skjermede steder i skjærgården. Kurset koster 900,-/person (min.6 deltagere).

Ta med hjelm.

 

Søndag 6. mai
a)      Alt. 1: Padle fra Nevlunghavn til Stavern gjennom Rakkebåene. Dette er normalt et område hvor vi vil få god trening i det vi har lært på lørdagen. Dette er en kjempetur hvis vi er heldige med været.  Det lønner seg å få med en guide som kjenner alle skjær og viker. Dette vil koste oss 600,-/person.

b)      Alt. 2: En annen mulighet er å delta på Entusiasttreffet som Kajakkentusiastene arrangerer kl.12. Det pleier å komme 25-50 entusiaster fra hele Østlandet til disse treffene. Mulighet til å prøve ulike kajakker og prøve utstyr og padle tur med andre entusiaster. Dette er et kjempehyggelig treff som ikke koster noe.

Man må ikke være med på alt.

Hytta har 6 senger(gode muligheter til telt/flat seng), strøm og innlagt vann, gassgrill mm.  Oppholdet koster ingenting. I Nevlunghavn (gangavstand) er det bakeri og konditori, pub osv. Hver og en tar med sengetøy/sovepose og mat og drikke. De som skal låne kajakk av klubben må ordne dette på forhånd.

Meld deg på ved å sende mail til: paamelding(alfakrøll)krop.no innen 26. april. Forhåndsbetaling til KRoP. Betalingsinformasjon kommer på mail til den som melder seg på.